Gem de capsuni

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 30 Sep 2017 | 3602 vizualizari

 

Nu credeam ca voi mai gasi capsuni in septembrie, asa ca am fost foarte bucuroasa. Mi s-au parut neasteptat de dulci si de aromate. Le-am pregatit pentru gem.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 500 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa asa cateva ore sau peste noapte, pentru a-si lasa sucul.

 Se pun la fiert, pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca.

Cand este aproape gata, adaugam si zeama de lamaie, mai lasam un pic pana se leaga bine si luam de pe foc.

Se toarna in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.

 

Eu am obtinut un borcanel si un pic, asa ca ce a ramas am pus intr-o cescuta si m-am grabit s-o fotografiez (era prea fierbinte pentru degustat)

 

 Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gem-de-capsuni-17-2.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare