Gem de capsuni

de mimmi in Dulceata / Gem, 18 Iun 2012 | 7109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni,
  • 1.5 kg zahar,
  • sucul de la 1 lamaie,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Mixam capsunile in robotul de bucatarie. Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita) Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam. Punem cratita la foc mic si lasam la fiarba,pana scade siropul si gemul este legat (cca 1 ora ),timp in care spumam din cand in cand si amestecam avand grija sa nu se prinda de oala. ! Pentru a verifica daca gemul este legat,puteti pune pe o farfurioara 1 lingura cu gem,cand s-a racit,daca nu curge inseamna ca este gata ! Turnam gemul fierbinte in borcane sterilizate(tinute la cald),intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam la racit. Le depozitam intr-un loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mena29 1

20.06.2012, 08:46

deliciousflavours 1

20.06.2012, 09:00

prezentare de nota 10, iar gemul cu siguranta merita 10 cu plus

Mihaela11_jo 1

23.06.2012, 23:59

Favoritul meu

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni