Gem de capsuni

de lia maria in Dulceata / Gem, 20 Iun 2011 | 6712 vizualizari

 

Dulce, aromat si delicious ! Foarte usor si rapid de facut cu gelfix !

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 4 plicuri gelfix 2/1
  • 2kg zahar
  • Borcane cu capac si filet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Borcanele si capacele, le spalam bine, apoi le punem cu gura in jos, pe un prosop/carpa curata, la scurs si uscat.

Spalam si indepartam coditele de la capsuni si le lasam cateva minute, intr-o strecuratoare . Pentru a optine gem, am dat capsunile pe rand, prin robot ( cateva palete, nu foarte mult) sa se zdrobeasca, sa obtin mai usor pasta (pt mine gemul, inseamna pasta si nu trebue sa aiba bucati intregi de fructe), apoi le-am golit in cratita de tuci, pt fiert. 

Intr-n bol, am amestecat praful gelfix cu 8 linguri de zahar, l-am adaugat peste pasta de capsuni si am pus cratita la fiert, amestecand din cand in cand.

Cand a inceput sa fiarba, am adaugat restul de zahar si amestecand am mai lasat sa dea in clocot inca 4’ din momentul fierberii si am oprit focul.

Am asezat borcanele intr-o tava de aragaz, in care am pus putina apa (ca sa nu crape borcanele de la gemul fierbinte) cu o palnie si cu polonicul am umplut borcanele rand pe rand.

Am pus pe fiecare borcanel o bucatica de celofan (udat inainte, ca sa se lipeasca si sa inchida bine gura borcanului) si peste el, am infiletat capacul. Am lasat cateva minute borcanele cu capacul in jos, apoi le-am intors si dupa ce sau racit, le-am cosmetizat (am taiat excesul de celofan si le-am sters daca s-a scurs gem…), le-am etichetat si le-am asezat pe raft in camara.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

24.06.2011, 08:40

adry88 1

02.07.2011, 17:10

bun

getix 1

19.05.2013, 08:35

Lia, foarte rapid si are o culoare foarte frumoasa ;
eu nu am folosit pana acum gelfix, am mers pe metoda traditionala !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata broccoli

de MarioC 1

ieri la 20:05

Placinte cu branza dulce - Bune ca la mama acasa

de laura_n 7

ieri la 13:58

Tiramisu Raffaello - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:38

Aripioare de pui glazurate cu sos de soia - Delicioase și ușor de făcut

pe 11.08 la 09:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici