Gem de capsuni

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 11 Iun 2011 | 3419 vizualizari

 

Am crezut ca nici anul acesta nu voi mai apuca sa fac gem de capsuni, dar am reusit. De aceasta data am incercat reteta Gabytzei si pot spune ca este excelenta. Fructele si-au pastrat culoarea, iar consistenta este minunata. Multumesc draga Gaby!

 

INGREDIENTE

  • ~ 6 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie (sucul)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam capsunile sub jet de apa si le punem intr-o sptrecuratoare sa se scurga de apa. Nu le lasam sa stea in apa. Le curatam apoi de codite si le punem intregi intr-o oala cu fundul dublu, sau putem folosi o plita pe care sa o punem sub oala.

Punem oala pe foc mic si amestecam, destul de rar, cu grija ca sa nu zdrobim fructele. Nu trebuie amestecat prea des, tocmai din acest motiv. Capsunile isi vor lasa destul de mult suc. Adunam spuma formata deasupra si lasam sa fiarba pana scad la jumatate.

In acel moment adaugam zaharul. Reteta spune ~400 g la kg de capsuni. Eu am pus 2 kg de zahar la toata cantitatea si a fost destul. Dar asta depinde de gusul fiecaruia si de cat de coapte sunt fructele. Eu am nimerit niste capsuni foarte dulci, dar nu foarte mari :).

Dupa ce adaugam zaharul va trebui sa amestecam mai des pentru ca se va prinde de oala. Scoatem cu o lingura cateva picaturi pe o farfurie, pentru a testa consistenta. Cand a ajuns la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si stingem focul.

Punem gemul in borcane spalate si sterilizate si le punem capacele. Le asezam pe capac si apoi le acoperim pana se racesc.

Le depozitam intr-un loc racoros si ramane sa vedem daca le prinde iarna :)))).

Mie mi-au iesit 9 borcane si o portie pe care am mancat-o atunci. Cineva trebuia sa se sacrifice si sa guste gemul :D :))))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura - mure