Caisele le spalam bine sub jetul de apa.
le punem la scurs intr-o sita.
le taiem in doua si le scoatem samburii.
intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un rand caise,unul zahar,iar unul de caise,iar unul de zahar si tot asa pana terminam si caisele si zaharul.
lasam sa stea asa caisele cu zaharul,la rece,cam 2,3 ore.
dupa acest timp punem oala pe aragaz,la foc potrivit.
amestecam mereu in oala pentru a nu se prinde de fundul acesteia.
lasam sa fiarba si sa scada pana obtinem consistenta dorita,pana se ingroasa binisor oricum.
mai spre final punem si cativa miezi de samburi(spargem cativa samburi de la caise si astfel obtinem miezul).
mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.
borcanele le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.
asezam gemul fierbinte in borcane ,deasupra punem putin conservant sau aspirina pisata apoi le infiletam bine.
acoperim borcanele cu o patura si le lasam asa peste noapte pentru a se raci.
a 2 a zi le dam la loc racoros.
Pentru fete si un buchet frumos de flori!!!