Gem de caise

de T I M E A in Dulceata / Gem, 3 Iul 2012 | 7695 vizualizari

 

Am cumparat caise pentru a le congela si din cauza ca era prea coapte au ajuns in dulceata :).

 

INGREDIENTE

  • 1250 gr caise fara samburi
  • 550 gr zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Spalam bine fructele si le separam de samburi.

Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe.

Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat :)

Fierbem la foc mic adaugand si zeama de lamaie si amestecand din cand in cand.

Eu am fiert aproape 2 ore dar dupa o ora si jumatate era practic gata.

Turnam in borcane si acoperim cu capac.

Punem borcanele intr-o patura si lasam asa pana a doua zi.

Mie mi-au iesit aproape 3 borcanase si un pic prea dulce pentru ca si fructele erau foarte coapte si dulci. 

In functie de cat de dulce va place puteti sa mai adaugati zahar. Mie imi este suficient cam 400 gr  zahar la 1 kg de fruct fara samburi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (38)

susu 1

10.07.2012, 14:30

eu le-am taiat sferturi si a iesit foarte bine, nici prea jeleu nici cu fructe intregi, potrivit

T I M E A 1

10.07.2012, 14:37

Susu ma bucur ca ti-a iesit bine...si eu recomand doar 400 gr zahar ...Am mai luat si eu ieri inca 4 kg sa fac mai mult. Cred ca o sa le tai in doua doar ca sunt cam mici .

T I M E A 1

10.07.2012, 14:38

Gem de corcoduse nu am mancat, insa cel de prune il ador...astept sa mai scada preturile ca si la caise mi s-a parut mult 5 lei/kg in plin sezon

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Caise făcute gem a la Panacris