Gem de caise

de Panacris in Dulceata / Gem, 27 Iun 2012 | 5594 vizualizari

 

Intial am vrut sa fac dulceata, dar din lipsa de timp am transformat-o in gem delicios

 

INGREDIENTE

  • caise fara samburi 3 kg.,
  • zahar 2 kg.,
  • sambri de caise decojiti 300 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Caisele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas mare, acoperindu-se cu zahar. Se lasa cca 1 ora ca sa-si lase zeama, apoi se pune la fiert la foc mic cca. 2 ore. Se spumeaza de cate ori e nevoie.

Intre timp se sparg samburii de caise, cu ajutorul unei menghine. Intr-un vas mic se pune apa la clocotit, se arunca samburii in apa clocotita se lasa, cca.1 minut sa fiarba, apoi se strecoara si se trec sub jet de apa rece. Se curata de coaja amaruie si se adauga in gemul obtinut la finalul fierberii.

Gemul se pune fierbinte in borcanele sterilizate, care se pun intr-o tava si se introduc la cuptor fara capace la foc potrvit cca. 15 minute, pana prin o pojghita deasupra. Apoi se scot din cuptor, se capacesc si se lasa la odihna invelite in patura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

28.06.2012, 15:10

Ce delicioasa cu samburii in ea
Si are o culoare de parca ai pus un crampei de vara si soare in borcane

susu 1

17.07.2012, 19:50

Gata samburii, caisele sunt la frigider cu zahar si maine ii dau bataie. M-am luat dupa reteta ta cu samburii decojiti dar nu-i corect tu ai aparat special eu m-am chinuit ingrozitor sa-i sparg in asa fel incat sa ramana intregi.

Panacris 1

17.07.2012, 21:21

Multumesc Susu! De fapt e o menghina mica, nu un aparat special!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise