Dulceata de Rubarba cu ghimbir

de rodicamaria in Dulceata / Gem, 14 Iul 2013 | 4839 vizualizari

 

Dupa o reteta Sara & Mike (Culorile din farfurie)

 

INGREDIENTE

  • 650 g rubarba (dupa ce a fost curatata)
  • 550 g zahar
  • 1/2 lamaie (zeama si coaja rasa)
  • 2 cm ghimbir
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de Rubarba cu ghimbir:

Tijele de rubarba se curata de pielite , se spala , se taie feliute si se presara cu zaharul. Se lasa o ora,timp in care isi lasa zeama si se mai amesteca din cand in cand.

Se pune apoi la foc,cand incepe sa fiarba se ia spuma si se continua fierberea inca 30 min.

Se aduga apoi zeama de lamaie,coaja rasa de lamaie si ghimbirul dat pe razatoarea mica si se mai fierbe 5-10 minute.

Se pune in borcanele fierbinti , se inchid borcanele cu capacul si se da la sterilizat.

Eu fac sterilizarea in felul urmator : tava cuptorului de aragaz o pun la mijloc. Pun hartie pergament in mai multe straturi si pun borcanele pt. sterilizat. Dau drumul la cuptor la foc mic si las cuptorul sa se incalzeasca pana la 150-160 grade,tin 5 min si apoi sting focul .Las borcanele acolo pana s-au racit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de Rubarba cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de mac