Chiar daca e o reteta belgiana, in franta e un desert foarte apreciat, cu nutela, inghetata sau frisca.
La mine fotografiile nu sunt chiar profesioniste, dar gustul e garantat! :)
Se amesteca faina cu sarea dupa care se face o gaura in mijloc si se pune ouale, se amesteca putin, apoi se adauga untul topit, laptele si apa, si se amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Se adauga apoi zaharul, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt si se mai amesteca putin. Compozitia trebuie sa fie fluida iar daca e mai groasa, mai adaugati putina apa. Lasati compozitia cel putin jumatate de ora apoi puteti incepe prin a face gaufre intr-un aparat special uns in prealabil cu putin ulei, lasati 3 min dupa care intoarceti si pe partea cealalta( in cazul in care aveti aparat cu placi duble, nu mai e nevoie sa intoarceti).
1
In compozitie, puteti adauga si o lingurita de rom ptr mai mult gust!