Gat de berbec cu varza acra

de ANCA in Oaie, 26 Noi 2009 | 12940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un gat de berbec(cca 1 kg)
  • 2 verze murate
  • suc de rosii
  • un pahar vin rosu
  • cimbru
  • usturoi
  • 2 foi dafin
  • boia
  • 2 flori marar uscat (de muraturi)
  • piper, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gat de berbec cu varza acra:

Carnea de berbecut se pune la fiert, cat sa se spumeze doar, apoi se da de-o parte.

Varza tocata si stoarsa bine se caleste in ulei, adaugandu-se cimbru, usturoiul maruntit, dafin, boia si piper.

Pe fundul oalei se pun florile de marar, apoi varza si carnea se aseaza in straturi, se adauga un pahar din zeama in care a fiert carnea, sucul de rosii, cat sa acopere mancarea si se pune la cuptor 200 grade, cu capac, pentru aproximativ o ora jumate. Cand incepe sa scada, se adauga vinul, si se lasa la cuptor pana se inmoaie varza.

TIPS-URI

1

Nu merge fara ardei iute si mamaliga:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gat de berbec cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ANCA 1

27.11.2009, 09:28

Bunica 1

28.11.2009, 12:40

De cate ori ajung la gatul de berbec imi ploua in gura

ANCA 1

29.11.2009, 13:27

Buni, mai am o bucata de gat d-asta, si mai pregatesc ceva bestial cu el, nu zic..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Berbecut la vas roman