Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2019 | 5365 vizualizari

 

Am mai preparat orez Panzani, sub formă de salată, dar odată mi s-a întâmplat să nu am suficient orez obișnuit în casă, tocmai cu câteva ore înainte de a pleca la băieți, la București, așa că am fost nevoită să fac un preparat nou.
Orezul Panzani are în componență trei feluri de orez, în trei culori: 80% prefiert, 10% roșu și 10% sălbatic. Acest orez este puțin diferit de cel obișnuit, nu se leagă și are un gust aparte. De aceea, ca să-l fac sub formă de garnitură am ales să folosesc unt și cașcaval, iar în total, asociat cărnii de pui, mai ales, rezultă un preparat special și gustos.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de orez Panzani
  • 100 grame de unt
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 150 grame de cașcaval
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval:

Orezul se fierbe timp de 20 minute în apă clocotită cu sare.

Între timp se taie cașcavalul cubulețe mici și se pregătește untul (se feliază).

Când orezul a fiert, se strecoară, se clătește în mai multe ape și apoi se lasă la scurs, într-o strecurătoare.

Se toarnă uleiul într-o tigaie antiaderentă și când se încălzește, se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă orezul clătit bine și scurs de apă. Se amestecă ușor, pentru ca untul să cuprindă întreaga cantitate de orez, după care se pune capacul pe tigaie și se lasă la foc mic timp de 2-3 minute.

Se adaugă cam 100 de grame de cașcaval cubulețe, se pune capacul peste tigaie și se mai lasă 1-2 minute la foc mic. Restul de cașcaval se păstrează pentru servire.

După acest interval de timp, când cașcavalul s-a înmuiat și topit, se amestecă ușor pentru a uniformiza toată compoziția, se condimentează cu sare și piper și se pune garnitura fierbinte în platou.

Se pune restul de cașcaval deasupra, cât timp garnitura este caldă încă și se servește imediat.

TIPS-URI

1

După fierbere, clătiți foarte bine orezul, cu apă rece și apoi lăsați-l la scurs într-o strecurătoare.

2

Pentru ca untul să nu se ardă și să aibă gust rău, turnați mai întâi în tigaie 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui.

3

Păstrați cubulețe de cașcaval și pentru servire. Garnitura va arăta mai bine, căci cașcavalul pus în tigaie se va topi, la căldură și se va impregna în orez.

4

Preparați garnitura cu puțin timp înainte de servire, ca să fie caldă la prezentare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu supa de gaina