Pentru o friptură de porc, am făcut rapid zilele trecute o garnitură din cus-cus cu rodie, la origine specific orientală, dar la care am renunțat în ultimul timp să adaug câteva condimente caracteristice zonei și care încă nu au intrat în obișnuințele mele condimentare de zi cu zi (curcuma, ghimbir, coriandru...). A ieșit foarte bună și s-a potrivit perfect cu friptura. Oricum, eu prepar adeseori cus-cus, așa că a fost un meniu chiar pe gustul nostru obișnuit.
Se spală rodia, se desface cu atenție și se adună semințele.
Cus-cusul se fierbe în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Când cus-cusul a fiert, se strecoară și se pune în platou.
Se taie untul bucățele, se adaugă în cuc-cus și se amestecă, pentru dipersarea lui rapidă.
Se adaugă semințele de cus-cus și se amestecă în garnitură cu grijă, ca să nu se strivească.
Se decorează după plac și se servește caldă, alături de friptură.
1
Fierbeți cus-cusul conform recomandărilor de pe ambalaj.
2
Dacă adăugați sare la fiert, este suficient pentru a da gust bun garniturii.
3
Cine este obișnuit cu gustul condimentelor orientale, le poate folosi.
4
Desfaceți rodia cu grijă, să nu striviți semințele.
5
Pregătiți din timp semințele și untul, ca să le puteți adăuga repede și să serviți garnitura caldă.