Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele

de ala_oancea in Vita, 12 Mai 2009 | 6147 vizualizari

 

O combinatie delicioasa ....

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 650 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa rosie 
  • 1 morcov 
  • 3 catei de usturoi 
  • 1 ou
  • sare, piper, boia 
  • condimente de chiftele 
  • 5 felii de paine
  • Galusti:
  • 100-150 gr spanac congelat
  • 200 ml lapte 
  • 2 oua 
  • 300 gr faina 
  • sare
  • Sos:
  • 1 legatura marar
  • 250 ml lapte 
  • 2 linguri faina 
  • 50 gr unt sare 
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele:

Se pregatesc mai intai chiftelele. Carnea tocata se amesteca cu oul, morcovul si ceapa date pe razatoare, usturoiul dat prin presa, condimentele si feliile de paine inmuiate si stoarse bine. Se formeaza chiftelele, se pun intr-o tava pe hartie de copt si se baga la cuptor pana se rumenesc.

Cat timp chiftelele stau la cuptor se prepara galustii si sosul.

Se decongeleaza spanacul, eventual se fierbe si se scurge bine. Eu am avut unul tocat marunt, asa ca l-am stors si l-am pus direct in aluatul de galusti.
Se amesteca bine ingredientele pentru galusti. Trebuie sa iasa un aluat mai moale. Se pune o oala cu apa la fiert. Se ia cu lingurita din aluat si se arunca in apa clocotita. Se lasa la fiert cateva minute, dupa care se scot in strecuratoare, se pun sub jet de apa rece si se lasa la scurs.


Untul se pune la topit. Se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga treptat laptele, amestecand bine, sa nu faca cocoloase. Se adauga mararul tocat marunt, sarea si usturoiul dat prin presa. Se lasa pe foc, amestecand pana se ingroasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos