Se pun cartofii la fiert in apa. Cartofii se lasa in coaja de preferat sunt cartofii cu coaja rosie cei albi sunt mai moi si cer faina mai multa. Dupa ce s-au fiert carfofii se curata de coaja se taie bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie. Se adauga 3-4 oua si faina treptat, aluatul care rezulta trebuie sa nu fie moale.
Prunele in prealabil au fost spalate, rupte in doua, s-a presarat, rom, scortisoara si zahar peste ele pentru a lua gustul respectiv.
Se va lua cu lingurita din aluat se va face o biluta pe care o presezi , adaugi in mijloc ½ de pruna sau daca sunt mai mari doar un ¼ de pruna, Presari nuca care a fost pisata in prealabil. Se face o bila mai mare care se trece un pic prin faina. Aceasta operatiune se repeta pana se termina tot aluatul.
Se pune pe foc o oala cu apa si se lasa ca apa sa fiarba si sa dea in clocot moment in care se vor adauga galustile, acestea vor fi fierte in momentul cand se ridica la suprafata. Atunci se scot si se lasa un pic la scurs pentru a scapa de surplusul de apa.
Intr-o cratita sau tigaie se pune zahar, pesmet si scortisoara si se lasa sa se rumeneasca un pic. Se vor trece fiecare galusca ca in imaginile alaturate. Mie imi plac un pic mai colorate dupa cum se vede si in imaginile alaturate.
Pofta buna.