Fursecuri cu cardamom si alune

de Julie in Dulciuri, 23 Iun 2010 | 4844 vizualizari

 

Cardamomul este un condiment mai rar, folosit atat pentru diferite mancaruri cat si ca adaos in prajituri.
Aroma cardamomului este foarte fina , dulce , iute si usor mentolata. Dupa consum ,ramane pe limba un gust de lamaie ,camfor si portocala...
Mai multe despre cardamom puteti citi si pe bucataras.ro la sectiunea condimente.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • o jumatate lingurita cardamom
  • o jumatate lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • cateva picaturi cu esenta de rom
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • faina cat cuprinde ( aprox. 20 linguri)
  • 100 g alune nesarate pentru decor
  • 50 g ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cardamom si alune:

Batem ouale cu zaharul ,adaugam untul frecat,zeama de lamaie,laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt,sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aprox 20 min, timp in care noi vom taia alunele in bucati mai mici.

Scoatem aluatul din frigider ,intindem din el o foaie, nu foarte groasa ,si taiem cu forme diferite, fursecurile. Deasupra fiecaruia vom pune alune si le vom presa usor cu mana, sa intre in aluat. Asezam fursecurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si le dam
la cuptorul incins inainte , pentru 20-25 minute.

Scoatem fursecurile ,le lasam sa se raceasca si le decoram cu ciocolata topita.

Sunt excelente langa o ceasca de ceai aromat de fructe sau o cana cu lapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cardamom si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Surcele cu nuca