O reteta simpla de Galuste cu prune...vedeta a sezonului de vara! imi aduce mereu aminte de copilarie, cand din castronul cu galuste preparat de bunica furam cate 2-3 galuste - ( pentru mai tarziu :) )....
Cum preparam reteta de Galuste cu prune / caise
1. Pregatim mai intai pesmetul, care se rumeneste in unt topit pe foc mic, iar catre final de tot se amesteca cu zaharul tos!Dupa gust putem adauga si 1-2 pliculete de zahar vanilat!
2. Pentru aluat punem la fiert cartofii....cand sunt gata ii faramam- fie manual, fie ii dam pri masina de tocat,apoi adaugam apoi ouale, 1 lingura zahar,incorporam si faina, pana obtinem un aluat moale.
3. Cu o lingura luam din compozitia rezultata, o punem in palma infainata ( ca sa nu ni se lipeasca de maini), apoi in mijloc punem pruna- desfacuta si cu putin zahar tos peste ( sau jumatate de caisa ), formam o bocceluta, careia ii dam forma rotunda..si procedam asa pana la terminarea intregii cantitati de aluat!..
4. Intr-o cratita incapatoare punem la fier apa cu sare, iar in momentul in care aceasta clocoteste, o dam la foc mic si adaugam galustile deja formate.Acestea se vor ridica singure la suprafata in momentul in care sunt fierte!
Le scoatem intr-o sita la scurs, apoi le tavalim prin amestecul de pesmet si zahar!