Colac cu praline de ciocolată

de Panacris in Dulciuri, 15 Oct 2013 | 3366 vizualizari

 

Băieții au deschis o cutie cu bomboane de ciocolată, care nu prea le-a fost pe plac, am tot dat-o de colo, colo până a ajuns în frigider, unde intrase în moarte clinică, așa că m-am hotărât să o resuscitez și să-i mai dau o șansă de a-și duce datoria până la capăt, aceea de a fi consumată =)) Hai că v-am aburit destul :D! Să trecem la treabă ;) P.S. Gaby_d, aluatul tău dospit cu brânză de vaci, a devenit vedetă în bucătăria mea :-* >:D

 

INGREDIENTE

    • Pentru aluat:
    • făină albă de grâu 350 g.
    • brânzică cu smântână Ceva fin de la Delaco 150 g,
    • ulei de arahide 10 ml,
    • zahăr tos 2 linguri,
    • sare iodată 1 linguriță,
    • drojdie uscată 2 lingurițe,
    • lapte călduț 200 ml,
    • ou 1 bucată,
    • Pentru umplutură:
    • praline de ciocolată albă și neagră cca. 200 g

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu praline de ciocolată:

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.

Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată ciocolată . Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o formă de guguluf suprapuse. Se pune colacul obținut, la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.  

Se poate servi cald sau reci. Spor la treabă și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu praline de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Reteta-Video 1

15.10.2013, 22:28

Ciocolatos!

Lia_ 1

16.10.2013, 15:26

duracell e duracell. punct

Panacris 1

16.10.2013, 15:45

Lia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Colac impletit, cu stafide –pentru Paste