Fusilli cu sos ragu

de Dana_Retetegg in Fusilli, 24 Noi 2012 | 6084 vizualizari

 

Ca de obicei, m-am abatut putin de la reteta originala a sosului, insa nu e prea important acest aspect atat timp cat gustul e super yum ;)

 

INGREDIENTE

Paste:

  • 250 g paste fusilli,
  • apa,
  • sare,
  • 2 linguri ulei de masline

Sos Ragu:

  • 350 g carne tocata de porc si vita,
  • 200 ml rosii pasate (sau suc de rosii),
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei kapia rosu,
  • oregano,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • 50 ml vin alb,
  • 2-3 linguri ulei de masline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu sos ragu:

Am pus pastele la fiert in apa cu sare si ulei.  

Am tocat fin cu robotul ceapa, morcovul si ardeiul. Le-am pus la calit in cateva linguri de ulei de masline.  

Am lasat 5 minute la foc mic, apoi am adaugat carnea tocata si vinul.  

Am lasat aproximativ 30 de minute la foc mic pana s-a evaporat vinul.  

Rosiile pasate le-am adaugat impreuna cu oregano, busuioc, sare si piper, am amestecat de cateva ori si am mai lasat 15 minute.  

Am pus patrunjelul tocat.  

Pastele scurse bine de apa le-am asezat pe farfurie, iar deasupra am pus sos ragu din abundenta.  

Am pus si frunze verzi de busuioc si am servit cu mare pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu sos ragu" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu pui si ciuperci