Pentru mine pastele sunt deliciul bucatariei italiene. Le ador pur si simplu si de fiecare data cand doresc o masa rapida si gustoasa fac paste.Ce este minunat la ele este faptul ca este permis orice. Sunt zeci, sute de combinatii, de retete si fiecare in bucataria lui isi poate permite orice, totul depinde de gust.
Se pune apa cu sare la fiert. Apa sa fie multa, aproximativ 1,5 litri. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Intre timp facem sosul…
Taiem baconul in bucatele si il prajim in 2 linguri ulei de masline. Cand s-a rumenit adaugam apa in care au fiert pastele, cateva linguri 3-4 linguri, 1 lingura sos Pesto si amestecam. Adaugam smantana pentru gatit, amestecam si lasam sa dea in clocot. Daca sosul este prea gros mai adaugam apa in care fierb pastele. Pastele fierte le adaugam la sosul de smantana, amestecam si lasam totul sa fiarba inca 1 minut. Se servesc pastele calde, imediat ce le-am luat de pe foc.
1
pastele sunt vor fi fierte al dente
2
atentie cat le tineti pe foc dup ace ati pus pastele in sos…acestea au tendinta sa absoarba, asa ca daca mai este necesar adaugati apa de fiecare data fierbinte, apa in care au fiert pastele(contin amidon si au rolul de a lega sosul
3
se poate pune deasupra parmesan sau cascaval ras fin