Fursecuri si braduti de craciun

de maria_claudia in Prajituri, 27 Dec 2010 | 10297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou,
  • 200 gr unt,
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri smantana rasa,
  • faina cat cuprinde,
  • zahar vanilat,
  • coaja de lamaie rasa.
  • Crema:
  • 1 pachet de unt,
  • 6 linguri de zahar,
  • 2 linguri de cacao, 
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • Ptr crema de braduti:
  • 200 g ciocolata alba cu lapte,
  • 1 lingura unt,
  • 100 ml smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri si braduti de craciun:

Din toate ingredientele se formeaza un aluat care se tine la frigider timp de 2h, apoi pe o planseta tapetata cu faina se decupeaza forme cu ajutorul unui paharel rotund, iar ptr bradut cu ajutorul unei forme de bradut si de coace pe dosul tavii timp de 15-20min.

Crema: untul de freaca spuma cu zaharul, se adauga cacao si nuca macinata si o lingura de esenta de rom

Ptr crema de bradut: ciocolata se topeste impreuna cu smantana si untul, se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Fursecurile si bradutii se umplu cu crema si se pudreaza cu zahar si se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri si braduti de craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem