Fursecuri Mohn cu mac si lamaie

de Mitinita in Prajituri, 23 Dec 2012 | 8334 vizualizari

 

Pe cand cautam inspiratii pentru fursecurile de Craciun,am revizuit ce am prin dulapul de la bucatarie,iar punga cu mac s-a cerut folosita prima. Cumva m-am gandit ca o fi buna in combinatie cu lamaia si uite asa am gasit aceasta reteta. Pe pagina de facebook,cineva mi-a spus ca e foarte gustoasa si cu portocala,deci o trec si pe aceasta pe lista de incercat.

Aceasta reteta este de origine evreiasca,se pare ca vine din Polonia sau Germania si se servesc la cafea sau ceai.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/3 cup seminte de mac
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Mohn cu mac si lamaie:

Pornim cuptorul la foc mediu.

Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie.

Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic.

(Se poate lasa aluatul la frigider sau se poate folosi deindata.)

Se ia aluat cu o lingura ,iar cu  aratatorul se ia aluatul de pe lingura si se pune in tava.

Se coc 8-10 minute,depinde cat de crocante le vrem.

Se lasa sa se raceasca si se scot din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Mohn cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]