Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

de oanapl in Prajituri, 4 Mar 2022 | 3692 vizualizari

 

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul la ea. Nu mai știu ce compoziție avea, dar mi-a plăcut foarte mult ideea și anul acesta am pus-o în practică.
Tarta e una simplă și poate fi umplută cu orice fruct vă place.
Vă doresc o primăvară frumoasă, dragi bucătărași!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 340 g făină
  • 170 g unt
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 10 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 2 linguri zahar
  • 600g mere (curățate)
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g nuci
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si nuci (de primavara):

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se amestecă până se omogenizează compoziția. Se lasă aluatul la frigider pentru o oră.
Între timp, se curăță merele de coajă și șe dau pe răzătoare. Se storc de zeamă și se pun într-un vas, pe foc, se adaugă zahărul, scorțișoara și nucile tăiate bucățele și se amestecă. Se lasă să se călească până se înmoaie.
Se întinde aluatul cu sucitorul apoi se transferă într-o tavă unsa cu unt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță si se taie surplusul de aluat. Se toarnă compozitia de mere răcită peste aluat. Din aluatul rămas se formează diferite forme cu care se decorează tarta.  Frunzulitele se decupează și se crestează cu un feliator / cutit și se ornează tarta.
Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până se rumenește frumos. Se lasă să se răcească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel