Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

de oanapl in Prajituri, 4 Mar 2022 | 3659 vizualizari

 

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul la ea. Nu mai știu ce compoziție avea, dar mi-a plăcut foarte mult ideea și anul acesta am pus-o în practică.
Tarta e una simplă și poate fi umplută cu orice fruct vă place.
Vă doresc o primăvară frumoasă, dragi bucătărași!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 340 g făină
  • 170 g unt
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 10 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 2 linguri zahar
  • 600g mere (curățate)
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g nuci
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si nuci (de primavara):

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se amestecă până se omogenizează compoziția. Se lasă aluatul la frigider pentru o oră.
Între timp, se curăță merele de coajă și șe dau pe răzătoare. Se storc de zeamă și se pun într-un vas, pe foc, se adaugă zahărul, scorțișoara și nucile tăiate bucățele și se amestecă. Se lasă să se călească până se înmoaie.
Se întinde aluatul cu sucitorul apoi se transferă într-o tavă unsa cu unt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță si se taie surplusul de aluat. Se toarnă compozitia de mere răcită peste aluat. Din aluatul rămas se formează diferite forme cu care se decorează tarta.  Frunzulitele se decupează și se crestează cu un feliator / cutit și se ornează tarta.
Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până se rumenește frumos. Se lasă să se răcească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere