Am preluat reţeta de ,,La Ancuţa,, , căreia îi mulţumesc. Baza este aceeaşi, însă am modificat un pic cantităţile de făină şi nuci măcinate şi tipul de umplutură. Pot doar să spun că sunt delicioase şi aspectuoase!
Margarina tăiată cubuleţe se pune în cuptorul încălzit ca să se înmoaie, nu să se topească de tot.
Se mixează cu zahărul până se face spumă, apoi se adaugă gălbenuşul, esenţa de vanilie, coaja rasă de portocală şi făina cernută cu praful de copt. Se obţine un aluat nelipicios şi care s epoate modela sub formă de biluţe mai mici decât o nucă.
Albuşul se spumează puţin cu un praf de sare, apoi fiecare biluţă de aluat se trece prin spumă, după care se tăvăleşte prin nuca măcinată. Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt şi li se face fiecăreia câte o adâncitură în mijloc cu degetul, în care se va pune dulceaţă, gem, ciocolată etc.
Se coc cam 15 minute la foc micuţ.
Poftă bună!
PS. Mie mi-au ieşit 35 de fursecuri din cantităţile date.