Desert cornulete cu gem si nuca

de Ancutsa in Dulciuri, 5 Noi 2019 | 2955 vizualizari

 

Având la îndemână ingrediente de sezon, pentru această rețetă am folosit cidru, care dă și o culoare specifică aluatului, însă au ieșit atât de fragede, încât s-au mâncat foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarină Unirea,
  • ½ linguriță bicarbonat stins în cidru,
  • 10 g praf de copt,
  • 1 ou,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • 200 ml cidru,
  • 370 g făină,
  • 3 lingurițe dulceață de căpșuni,
  • 3 lingurițe gem de prune,
  • 3 lingurițe dulceață de cireșe galbene,
  • 9 lingurițe nucă măcinată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem si nuca:

 

 

Se dă margarina rece pe răzătoare, se adaugă bicarbonatul stins in 2 lingurițe de cidru, praful de copt, oul, sarea și restul de cidru. Se amestecă, adăugând făină câtă cere aluatul (eu am avut nevoie de aprox 330 g), adică până obținem un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi întins.

Se lasă la odihnit 30 de minute, la rece.

 Se preîncălzește cuptorul, apoi ne putem apuca de lucru: se întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime, pe masa de lucru presărată cu făină (aprox 40 g).

Într-un castron sau mai multe, se pregătește umplutura, amestecând gemul preferat cu nuca măcinată. Eu am dorit 3 umpluturi: cu dulceață de căpșuni, gem de prune și dulceață de cireșe galbene.

Se decupează triunghiuri lungi, pe fiecare triunghi se adaugă o linguriță de umplutură. Se rulează, dând formă de cornuleț.

 Se așază cornulețele în tava pregătită cu foaie de copt, care se dă la cuptor, la foc mediu, cam 15-20 de minute.

 

Cornulețele trebuie sa rămână ușor albe, dacă se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se învelesc cu un prosop de bucătărie.

Se pot pudra cu zahăr.

 

Porții: 12

Timp de pregătire: 10 min + 30 min pentru repaos aluat

Timp de coacere: 20 min/tavă * 2 tăvi

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/cornulete-cu-gem-si-nuca-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dantes 1

10.11.2019, 10:00

Bune!

Ancutsa 1

10.11.2019, 12:27

Multumesc frumos, Lucy!

Ancutsa 1

10.11.2019, 12:28

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase ca la gogoserie