Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie

de mimmi in Dulciuri, 8 Ian 2013 | 9618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente fursecuri:
  • 2 albusuri de ou
  • 180 g faina
  • 100 g zahar
  • 130 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta de vanilie-optional
  • Pentru budinca de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pachet de unt coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie:

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spumos, dupa care adaugam treptat faina. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o lingura de jos in sus, pana se incororeaza totul. Cu un pos, formam diferite forme intr-o tava pe hartie de copt. Dam fursecurile la cuptorul preincalzit pentru cca 10-12 minute, pana incep sa se rumeneasca. Le scoatem si le lasam la racit.

Intre timp ne ocupam de crema: Amestecam amidonul, zaharul si cacaoa, subtiem cu lapte si punem totul, impreuna cu untul pe foc mic pana se ingroasa, amestecand incontinuu. Luam de pe foc, adaugam coaja de lamaie si esenta de lamaie dupa gust si lasam crema la racit.

Umplem fursecurile cu crema si lipim cate doua, dupa care le ornam cu glazura de ciocolata. Le lasam pana s-a intarit glazura dupa care le servim.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale