Mama a cumparat o presa ("spritz") pentru fursecuri, asa ca am cautat o reteta sa o incercam :D, dar aluatul e la fel de bun pentru orice forma de fursecuri, in principal formate manual. Nu am avut o poza numai cu fursecurile astea, am avut un campionat de prajiturit :P
Mixati untul pana cand se deschide la culoare si devine cremos. Adaugati zaharul si amestecati bine, apoi oul, esenta de vanilie, coaja de portocala, macul si sarea. Apoi adaugati si faina amestecata in prealabil cu praful de copt pana se omogenizeaza.
Puneti aluatul in presa si dati forma fursecurilor direct pe o hartie de copt neunsa. Daca nu aveti presa, puteti sa faceti bilute mici si sa le aplatizati cu furculita, modelul e dragut.
Se tin la cuptor (preincalzit la 200C) pana cand devin auriu-inchise (eu le-am lasat maxim 12min), depinde de marime.
Transferati-le pe o alta tava pentru a se raci.
1
Se pastreaza cel mai bine in recipiente inchise, pentru a nu se umezi.