Bezele de casa rasucite si colorate

de AndreeaGiurgea14 in Dulciuri, 25 Iul 2019 | 2948 vizualizari

 

Iata ca am facut si eu pentru prima data bezele de casa. Pot spune ca au iesit delicios, desi din pacate cuptorul meu nu este deloc facut pentru a coace bezele. Chiar si asa, au avut mare succes printre prieteni :D 

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele de casa rasucite si colorate:

Bate albusurile bine impreuna cu zaharul folosind un mixer. Zaharul se adauga treptat in timp ce bati albusurile. Este la fel de important sa adaugi si putin otet sau zeama de lamaie, pentru ca aciditatea ajuta albusurile sa ramane cremoase si sa nu se separe in timp ce le mixezi. Te opresti din mixat atunci cand albusurile devin o spuma tare si lucioasa.

Imparte albusurile in mai multe castroane si coloreaza-le dupa bunul plac. Eu am vrut sa le fac multicolore asa ca folosind o scobitoare am colorat interiorul pungii asa cum se poate vedea in poza.

Folosind un pos si un capat rotund, le asezati pe tava si bagati la cuptor. Eu le-am decorat si cu niste bombonele, ca sa fie mai dragalase :) Ideala ar fi o temperatura de 110 grade. Le tineti pana cand se intaresc si usuca bine

Atat de simplu este! Pofta mare va doresc si sper sa le incercati :) Va veti distra mult decorandu-le si facandu-le in diferite forme!

TIPS-URI

1

Separa cu grija ouale: niciun strop de galbenus nu trebuie sa ajunga impreuna cu albusurile

2

Nu bate albusurile prea mult, ci doar pana cand devin o spuma tare si lucioasa

3

Coace-le la foc mic mic (110 grade)

4

Foloseste doar recipiente uscate, bine spalate si degresate

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele de casa rasucite si colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]