M-au incantat foarte mult aceste fursecuri, vazute in paginile multor bucatarasi . Anul trecut le-a venit randul sa fie preparate si-n bucataria mea si-mi pare bine ca le-am incercat. Sunt foarte apreciate in familie, mai ales ca eu pun in compozitie si nuca sau alune macinate.
Freacam ouale cu zaharul, pana obtinem o spuma. Topim ciocolata si untul ( eu le-am topit la microunde) , le lasam sa se raceasca usor si le turnam peste oua, amestecand continuu.
Incorporam treptat si faina , praful de copt, miezul de nuca si sarea .Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cel putin 4-5 ore.
Cand aluatul este tare, formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, nu mai mult de 10 minute, la foc mediu. Vom obtine astfel fursecuri crocante la exterior si moi in interior.
Lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe un platou si putem servi.
Daca se pastreaza in recipient inchis ermetic, vor fi fragede chiar si dupa 1-2 saptamani.
1
nr. de portii se refera la nr. de tavi. Ca si bucati, depinde de cat de mari faceti bilutele de aluat. Eu le recomand mai mici, intrucat se latesc foarte mult la copt.