Frittata fina cu legume de vara

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2014 | 4387 vizualizari

 

I-am spus frittata fina pentru ca de obicei frittata italiana are o grosime de 2-4 cm cu multe legume sau cartofi care se poate taia cu usurinta in patrate mari. Eu am facut aceasta mica frittata din doar 2 oua si am incercat sa respect principiile Montignac deci fara cartofi ….a iesit o minunatie pufoasa si legera , de atunci am mai repetat reteta de cateva ori .

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • oua proaspete eu folosesc mereu oua bio de ferma,
  • o jumatate de vanata taiata cubulete,
  • o tija de telina taiata cubulete,
  • 2 rosii mici taiate rondele,
  • sare, piper,
  • ierburi aromate dupa gust,
  • putin ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata fina cu legume de vara:

In prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija )  in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper .  La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate rondele. Se adauga apoi ouale batute bine cu putin ulei de masline si asezonate cu sare si piper .

  Se acopera cu un capac si se lasa sa creasca incet la foc mic, pret de 2-3 minute. Imi place ca rosiile sa ramana aproape crude de asta le pun la final. Se adauga la final verdeata preferata eu am adaugat busuioc verde , est eperfecta pentru un brunch, pranz sau chiar si cina, cred ca as putea sa o mananc in orice moment al zilei .

TIPS-URI

1

folositi mereu pentru asezonare sare de mare grunjoasa, are un gust pur si intens, sarea fina ( tot de mare ) o folosesc numai pentru rectificarea asezonarii la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata fina cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Merisor 1

05.06.2014, 13:46

Vai cat de bine arata, ce culori!

mihaelar63 1

10.06.2014, 16:10

Ma ispitesti Daca din greseala servesc ceva de dieta ))

Xandrinne 1

30.12.2014, 10:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu spanac si ciuperci