a fost un pranz delicios din care nu putea lipsi si traditionala mamaliguta! ;)
Spalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget.
Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care trecem feliile de carne.
Lasam carnea la marinat peste noapte la frigider.
A doua zi ungem o tava cu 2 linguri de untura de porc, asezam feliile de carne peste care turnam sosul ramas.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cel putin o ora.
Din cand in cand intoarcem feliile de carne sa se patrunda uniform.
Sosul rece din praz cu patrunjel este de fapt un soi de mujdei (mai putin iute, chiar dulceag de la prazul proaspat).
Acesta se prepara dupa cum urmeaza: spalam prazul si frunzele de patrunjel.
Le taiem bucatele si te trecem impreuna cu sarea prin robot pentru cateva secunde.
Adaugam apa rece, mai mixam alte cateva secunde si gata sosul!
Servim friptura fierbinte pe pat se sos rece cu mamaliguta (fierbinte sau rece, dupa preferinta).
Pofta buna!