Friptura frageda de vitel

de Merisor in Vita, 26 Ian 2013 | 30925 vizualizari

 

Am spus frageda pentru ca am facut-o in asa fel incat se sfarma si ti se topeste in gura.
Am tinut-o la macerat de pe o zi pe alta.

 

INGREDIENTE

  • 1,500 Kg pulpa de vitel
  • sare
  • boia de ardei iute
  • busuioc
  • oregano
  • frunze de dafin
  • piper
  • pentru marinat:
  • 1,500 L apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 150 ml otet de vin
  • pentru sos:
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • boia de ardei dulce
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • boabe de mustar macinate
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de vitel:

Carnea scoasa din congelator am plonjat-o asa inghetata direct in marinata facuta din apa amestecata cu otet si sare. Eu am pus-o seara, iar dimineata am mai amestecat-o in marinata sa se patrunda toate portiile.

Eu cand pun carnea la congelator intai o portionez, nu o las intreaga.

E bine ca in marinata sa fie pusa portionata.

Inainte de a o pune la cuptor o trecem prin mai multe jeturi de apa, sau o tinem chiar mai mult in apa rece pentru a-i disparea gustul si mirosul de otet.

Apoi o batem putin cu ciocanul de snitele, o asezam in tava unsa(eu am folosit putina untura, ajuta la fragezit), o asezonam cu condimente si sare si o dam la cuptor pentru 45-50 minute, dar mai intoarcem carnea din cand in cand de pe o parte pe alta.

Intre timp am pregatit sosul, am pisat usturoiul, l-am frecat cu uleiul si condimentele, apoi am adaugat sosul de rosii. A iesit un sos mai duce-picant si de la boia, dar si de la sosul de rosii, noua asa ne place. 

Scoatem tava din cuptor si daca este patrunsa bine carnea, scurgem lichidul, ca lasa din belsug lichid si ungem carnea cu sosul pregatit pe o parte si pe cealalta folosind o pensula.

Eu am mutat carnea intr-un vas de yena cu capac. O mai lasam la cuptor asa cu sos 10- 15 minute. Eu am lasat la 175 grade.

Am servit alaturi de cartofi pe care i-am uns cu acelas sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de vitel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu legume