Friptura din pulpa de ied

de Panacris in Oaie, 15 Apr 2021 | 6660 vizualizari

 

E prima oară când probăm carnea de ied, ieduță! Chiar e super bună, recunosc mai faină ca È™i carnea de miel, mai zveltă È™i fără un miros pregnant! 😉 O recomand cu drag! Noi am achiziÈ›ionat-o de la prieteni noÈ™tri @https://www.facebook.com/tarancutadinromania pe care îi recomand cu încredere! 😉
 
O reÈ›etă simplă dar tare gustoasă! 

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de ied 4 bucăți,
  • CrenguÈ›e de rozmarin 2 bucăți,
  • Foi de dafin cca. 4 bucăți,
  • Boabe de ienupăr cca. 1 linguriță.
  • Piper mozaic 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Busuioc proaspăt cca. 2 crenguÈ›e.
  • Usturoi cca. 5 căței.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din pulpa de ied:

Pulpele curățate de eventualii periÈ™orii ai ieduÈ›ei 😉 se pun într-un vas încăpător.

Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin È™i se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă È™i se lasă la odihnă de dimineaÈ›a până seară sau chiar È™i două zile 😉

Pulpele marinate se scot din baiÈ›, se pun la gătit într-o tavă termorezistentă È™i se lasă la gătit cca. 4 ore la 150 grade în cuptor, sau la CrockPot cca. 6 ore la programul High, cca. 100 grade.

Friptura se servește cu garnitura preferaă sau doar cu o simplă salată, caldă sau chiar rece.

 

 Spor È™i poftă bună! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

17.04.2021, 20:41

buna tare cred

anca_rm 1

19.04.2021, 17:04

Si noi preferam iedutul , este si ami moale si nu este atat de grasa

Rahela Velicu 1

14.05.2021, 09:42

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]