Craticioara cu surprize;)

de corina241 in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2010 | 15095 vizualizari

 

ce ziceti de o surpriza culinara dedicata sotului,copiilor...chiar si soacrei:d (una placuta,bineinteles;)!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300g faina
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • sare
  • 1 varf cutit zahar
  • Umplutura:
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mare
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 4 aripioare de pui
  • 5-6 feliute kaiser
  • 1 ou
  • cascaval ras
  • ardei rosu+verde
  • 10-12 tuburi paste(vezi foto1)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Craticioara cu surprize;):

Aluatul: Intr-un vas punem faina careia ii facem un cuib unde punem zaharul,sarea si oul.Drojdia o dizolvam in laptele caldut si le punem in acelasi vas amestecand astfel toate ingredientele si framantam cateva minute(3-4)pana cand aluatul se desprinde de vas.Coca obtinuta se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina si formam 2 cercuri,unul cu diametrul de cca.15 cm,celalalt fiind dublu(30 cm).

Din cercul mic modelam un capac(vezi foto 2).Bucata cea mare se intinde intr-un vas,craticioara(ce poate fi introdusa la cuptor) tapetata cu foaie de copt luand forma vasului(foto 3).Se pun ambele forme in tava aragazului,tapetata si ea cu hartie de copt si dam la cuptor(incins 180°) pentru 10 min.Scoatem cu grija formele(vasul + capacul) si adaugam umplutura dupa care mai lasam la cuptor pentru alte 10 minute.

Compozitia: ''Tuburile'' se pun la fiert 8 minute in apa clocotita cu sare si putin ulei.Se scurg si se trec sub un jet de apa rece pentru a nu se lipi intre ele.

  Intr-o craticioara prajim aripioarele in ulei.Scoatem carnea  si in uleiul ramas punem ceapa si mocovul pe care le calim putin.Adaugam orezul,dupa ce a fost spalat bine si stingem cu 1 pahar cu apa.Adaugam sare si piper,apoi lasam sa fiarba innabusit 15 minute pana ce bobul de orez este fiert.

 Din acest amestec luam cate o lingurita si umplem tuburile asezandu-le in vasul din aluat.Adaugam si cateva felii de kaiser,aripioarele deasupra,oul batut cu sare si piper il turnam si pe el,cascavalul ras si ardeiul.

  Acoperim cu capacul obtinut din aluat si dam la cuptor pentru 10 minute.

  Se serveste cu muraturi sau cu orice altceva va doresc papilele voastrea gustative;)!

TIPS-URI

1

Orezul,inainte de a se pune la fiert il lasam 5 minute in apa rece pentru a se ''desface''!

Daca ti-a placut reteta noastra "Craticioara cu surprize;)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu legume si piept de pui