Craticioara cu surprize;)

de corina241 in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2010 | 15301 vizualizari

 

ce ziceti de o surpriza culinara dedicata sotului,copiilor...chiar si soacrei:d (una placuta,bineinteles;)!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300g faina
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • sare
  • 1 varf cutit zahar
  • Umplutura:
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mare
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 4 aripioare de pui
  • 5-6 feliute kaiser
  • 1 ou
  • cascaval ras
  • ardei rosu+verde
  • 10-12 tuburi paste(vezi foto1)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Craticioara cu surprize;):

Aluatul: Intr-un vas punem faina careia ii facem un cuib unde punem zaharul,sarea si oul.Drojdia o dizolvam in laptele caldut si le punem in acelasi vas amestecand astfel toate ingredientele si framantam cateva minute(3-4)pana cand aluatul se desprinde de vas.Coca obtinuta se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina si formam 2 cercuri,unul cu diametrul de cca.15 cm,celalalt fiind dublu(30 cm).

Din cercul mic modelam un capac(vezi foto 2).Bucata cea mare se intinde intr-un vas,craticioara(ce poate fi introdusa la cuptor) tapetata cu foaie de copt luand forma vasului(foto 3).Se pun ambele forme in tava aragazului,tapetata si ea cu hartie de copt si dam la cuptor(incins 180°) pentru 10 min.Scoatem cu grija formele(vasul + capacul) si adaugam umplutura dupa care mai lasam la cuptor pentru alte 10 minute.

Compozitia: ''Tuburile'' se pun la fiert 8 minute in apa clocotita cu sare si putin ulei.Se scurg si se trec sub un jet de apa rece pentru a nu se lipi intre ele.

  Intr-o craticioara prajim aripioarele in ulei.Scoatem carnea  si in uleiul ramas punem ceapa si mocovul pe care le calim putin.Adaugam orezul,dupa ce a fost spalat bine si stingem cu 1 pahar cu apa.Adaugam sare si piper,apoi lasam sa fiarba innabusit 15 minute pana ce bobul de orez este fiert.

 Din acest amestec luam cate o lingurita si umplem tuburile asezandu-le in vasul din aluat.Adaugam si cateva felii de kaiser,aripioarele deasupra,oul batut cu sare si piper il turnam si pe el,cascavalul ras si ardeiul.

  Acoperim cu capacul obtinut din aluat si dam la cuptor pentru 10 minute.

  Se serveste cu muraturi sau cu orice altceva va doresc papilele voastrea gustative;)!

TIPS-URI

1

Orezul,inainte de a se pune la fiert il lasam 5 minute in apa rece pentru a se ''desface''!

Daca ti-a placut reteta noastra "Craticioara cu surprize;)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu legume la tigaie