Friptura de vitel cu legume

de alilianaa in Vita, 8 Mai 2016 | 3600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,200 g carne de vitel
  • 2 morcivi
  • un ardei gras
  • 4 cartofi
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2 cepe albe
  • sare, piper dupa gust
  • marar, cimbru
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 cesti apa ( in jur de 200 ml)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu legume:

Carnea se spala, se portioneaza, se usuca. Se pune intr-un bol peste care se pune sare, piper, cimbru, marar si uleiul de masline. Se lasa la rece. 

Intre timp legumele  se curata, se spala si se taie. 

Se ia un vas de yenna, se pun legumele ( dupa preferinta), se presara putina sare peste ele, iar peste legume se aseaza carnea.  Se completeaza cu apa si se acopera cu folie de aluminiu care va fi intepata din loc in loc cu o furculita pentru a fi elibert aburul la fierbere. Se pune la pregatit in cuptor cca  o ora - o ora jumatate. Se serveste dupa preferinta cu samantana, acrituri etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

09.05.2016, 16:39

Ce buna fripturica

alilianaa 1

10.05.2016, 19:33

Multumesc Mihaela!

Panacris 1

24.05.2019, 07:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel cu legume