Friptura de vita cu piure din cartofi copti la cuptor

de luciancj in Vita, 19 Feb 2012 | 6874 vizualizari

 

Nu stiu cati dintre voi a incercat sa faca piure din cartofii copti! Eu unul sunt tare mandru de aceasta descoperire.

 

INGREDIENTE

Pentru piure

  • 6-8 cartofi potriviti
  • unt, lapte, sare dupa gust
  • parmezan 100g

Pentru friptura (tochitura)

  • 500g carne vita
  • 300g ciuperci
  • 2-3 cepe medii
  • 1-2 morcovi
  • 500 ml bulion
  • tarhon, cimbru, ienibahar
  • o roata de cascaval aprox 200g
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu piure din cartofi copti la cuptor:

-cartofii alesi cu grija (sa aiba aceiasi marime) se spala (eu i-am spalat cu un burete de vase cu partea abraziva. Ei ce sa fac, am si eu ideile mele?), se infoliaza in staniol (nu-i musai ;)) si se pun in cuptor pe tava la foc mic. Ca si timp este undeva la peste 1 h (stiu, o sa va gandeti daca merita sau nu, asta puteti afla intr-un singur lucru).

 Tochitura:

- carnea se taie cubulete, ceapa se toaca marunt, morcovi se dau pe razatoare, ciupercile taiate cubulete.

- carnea se soteaza in 2 lg de ulei, se adauga ceapa la calit. dupa ce a prins un pic de culoare ceapa, se adauga morcovii, ciupercile si o cana-doua de apa. Se lasa sa scada sub capac.

- Intre timp intr-un vas se amesteca bulionul cu o lingurita de tarhon, presarat putin cimbru si ienibahar, sare si piper dupa gust.

- dupa ce a scazut apa de pe carne se adauga compozitia de bulion peste si se lasa pe foc mediu spre mic acoperita cu capac. Din cand in cand se verifica consistenta adaugandu-se apa daca devine prea gros! La final se potriveste de sare si piper.

Piure:

- cartofii copti se scot din cuptor, se taie in jumatate (nu ii lasati prea mult la racit, folositi o manusa de bucatarie eventual) si se scobesc cu o lingura. Intr-o cratita zdrobim cartofii. Deoarece cartofii copti nu sunt asa apatosi precum cei fierti vor ramanea bucati mici de cartofi. Pentru a remedia aceasta situatie (se pot manca si asa daca nu sunteti "sensibili") piureul se trece printr-o sita fina, rezultatul va fi un piure cu consistenta de crema!

Se adauga unt, lapte cald, parmezanul si sarea amestecand cu un tel.

 

Eu unul va doresc POFTA BUNA!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu piure din cartofi copti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (9)

luciancj 1

20.02.2012, 09:45

Piureul este foarte bun, are si un gust aparte, dar dureaza pana il faci! Oricum trebuie sa il incercati macar odata in viata!

Sim0na 1

20.02.2012, 10:29

Nu am incercat niciodata piure din cartofi copti.. dar este o idee buna ptr viitor! imi place!

babi5 1

15.12.2014, 19:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel cu sos de mustar