Rasol alb de manzat cu legume la cuptor

de silvi0ara in Vita, 29 Noi 2010 | 20040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rasol alb de manzat
  • 150ml vin rosu
  • 100ml apa
  • condiment-cimbru,oregano,piper,boia dulce,sare
  • 1 lingurita mustar pudra
  • 2 linguri ulei
  • Pentru legume:
  • 1 fir praz
  • 1 vamata mai micuta
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia rosu
  • 6 ciuperci proaspete
  • ½ telina radacina
  • 100ml vin alb
  • 100ml apa
  • sare si piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb de manzat cu legume la cuptor:

Carnea se spala si se curata de eventulalele pieliti,apoi o punem intr-un vas si deasupra adaugam uleiul si toate condimentele si frecam bine carnea cu ele.Luam o punga pentru gatit la cuptor si punem carnea,apoi adaugam apa si vinul,legam punga la gura,facem cateva gauri sa iasa aburul,punem punga intr-un vas si bagam la cuptorul incins pentru 1 ora.Puteti incerca carnea daca s-a facut cu ajutorul unui bat pentru frigarui,daca mai este nevoie o mai lasati la cuptor pana este gata.

Legumele:

Prazul se curata si se spala apoi il taiem in bucati,morcovul il taiem rondele,ciupercile le taiem in patru,ardeiul patrare mai mari,iar telina cuburi.Le punem pe toate intr-un vas de yena,condimentam dupa gust,adaugam apa si vinul si le dam la cuptor pentru 20 de minute.Intre timp pregatim vanata,o curatam,o taien cuburi si o lasam in apa cu sare pentru 10-15 minute.Se scoate se scurgebine de apa si o prajim in ulei pana se aureste frumos,apoi o adaugam alaturi de celelate legume,le mai lasa 10-15 minute la cuptor si sunt gata de servit alaturi de rasolul alb de manzat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb de manzat cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tournedos de vitel cu ceapa