Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi

de SavoriUrbane in Pui, 24 Apr 2014 | 5251 vizualizari

 

Puiul cu 40 de catei de usturoi, imbaiat in unt si alintat de o crenguta de cimbru aduce aromele provensale in bucataria voastra. Foarte simplu de gatit. Daca-i ingramaditi in tava si niste cartofi noi si in paralel faceti o salata verde cu o vinegreta usoara si acida totul va fi un succes garantat!

Se incepe cu incinsul cuptorului la 240C (treapta maxima la cele cu gaz).

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 2 kg
  • 50 g unt moale, la temperatura camerei
  • 40 de catei de usturoi decojiti, intregi (cca. 3 capatani de usturoi)
  • o crenguta de cimbru verde sau uscat
  • sare, piper, boia dulce
  • 1kg de cartofi noi curatati
  • 50g unt rece
  • putin chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi:

Se condimenteaza puiul cu sare, piper si boia dulce (si la exterior si in interior) si se maseaza bine de tot cu untul moale. Intr-o tava adanca de friptura se aseaza puiul condimentat impreuna cu cateii de usturoi si FARA pic de alt lichid si fara capac sau folie se baga pentru 60 minute la cuptorul incins la 240 C cu ventilatie.

Am fost sceptica la faza ca va fi neacoperit si fara pic de apa dar uite ca la 30 minute arata foarte OK - lasa sucurile proprii si culmea, desi e la 240C NU se arde! Cam la 15 minute se pensuleaza cu sosul din tava si se mai intorc cateii de usturoi. La 30 minute am introdus si fragezii cartofi noi, sarati si ei usor si presarati cu chimen si bucatele mici de unt. Inapoi la copt pentru inca 30 min!

Totul e crocant si parfumat de la unt si usturoi! Cateii de usturoi au devenit translucizi si caramelizati. Merge la fix cu o salata verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu tarhon la multicooker