Pentru aceasta tocanita mi-a venit ideea sa pun cartofii intregi, sa nu-i mai tai. Asa ca am folosit cartofi mici de tot si iata ce-a iesit :)
Am luat 1 legatura de ceapa verde si le-am pus la calit in tigaie cu carnea de porc si cu putin ulei pentru wok. Cat timp carnea taiata cubulete a stat la prajit in tigaie cu ceapa verde, am adaugat si 2 fire de usturoi verde si apoi niste ardei gras si varza chinezeasca taiata marunt. Le-am lasat pe toate la calit in tigaie, iar dupa ce s-a rumenit carnea, am adaugat un pahar de apa.
In timpul acesta am ales cam 10 cartofi noi, de dimensiuni mici, i-am curatat de coaja si i-am pus la fiert, separat intr-o cratita. I-as fi putut pune in tigaia in care erau legumele si carnea, insa ar fi trebuit sa las totul pe foc un timp indelungat pentru a se face cartofii si nu mi-am dorit acest lucru fiindca nu voiam sa se fiarba prea tare legumele.
Dupa ce am pus cartofii la fiert, am adaugat in tigaia si niste legume congelate – amestec mexican – imi place fiindca are si porumb si le-am mai lasat pe toate pe foc pana s-au patruns cat de cat si legumele congelate, apoi am adaugat mirodenii si sare sau vegeta, ce preferati.
Cand cartofii au fost fierti, doar i-am adaugat in tigaie alaturi de legume si de bucatelele de carne si am mai adaugat o lingura de bulion. Am lasat sa mai fiarba cam 5 minute si dupa ce am oprit focul, am adaugat si o legatura de patrunjel tait fin.