Friptura de porc cu sos de curry

de margot12 in Porc, 6 Sep 2012 | 7141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Carne de porc (spata, pulpa, muschi etc) 1kg
  • Ulei 100 ml
  • Usturoi 7-8 catei
  • Faina 1 lingura
  • Curry 1 lingura
  • Condimente: cimbru, boia, sare, delikat
  • Patrunjel 1 legatura mica
  • Ceapa 1 buc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de curry:

Carnea se spala, se taie cuburi (mai mari), se sareaza si se pune la prajit. Se perpeleste pana cand prinde putina culoare. Ceapa se toaca marunt si se pune peste carne la calit impreuna cu lingura de curry. Dupa ce se calesc toate cam 3-4 minute se pune apa cat sa acopere carnea (eu am pus 2 cani), se acopera si se lasa la fiert la foc mic. Se fierbe pana cand se inmoaie carnea (daca mai este nevoie pe parcurs se mai pune apa) si se pune usturoiul strivit sau tocat, faina dizolvata in putina apa (se amesteca continuu cand se pune ca sa nu se faca cocoloase). Se lasa putin la fiert si cu usturoiul si faina si se adauga celelalte condimente dupa gust. La sfarsit punem patrunjelul tocat marunt si presaram putina boia pt aspect.

Se  serveste cu garnitura de piure, orez etc (eu am facut un orez cu ardei).

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]