Friptura de porc cu legume si cimbru

de Denissa in Porc, 23 Aug 2013 | 3157 vizualizari

 

Friptura asta cu garnitura "incorporata" e favorita cand ma grabesc sau se anunta musafiri neasteptati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 5-6 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 1 bucata de telina (circa 200 gr)
  • 2 cepe potrivite
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 linguta untura (sau 4-5 linguri de ulei)
  • 1 cana cu apa
  • 1/2 pahar vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume si cimbru:

Legumele se curata se spala. Cartofii se taie in sferturi, telina bastonase, morcovii rondele iar ceapa pestisori. Se pun in tava impreuna cu untura topita (sau uleiul) si carnea intreaga. Se asezoneaza cu sare piper si se presara cimbrul. Se adauga apa si se acopera tava cu folie de aluminiu apoi se introduce in cuptor.

Cand este carnea pe aproape gata se taie felii si se adauga vinul. Se introduce in cuptor fara folie sa se evapore alcoolul si se ramana doar aroma.

Se serveste cu muraturi sau salata asortata.

TIPS-URI

1

carnea nu se taie de la inceput sa ramana zemoasa nu uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]