Friptură de porc cu cartofi aurii

de diaconta in Porc, 8 Apr 2012 | 5957 vizualizari

 

Pentru că-i o zi mohorâtă parca se potriveste o friptura de porc cu nişte cartofi copţi,un motiv tocmai bun de a folosi cuptorul pentru a echilibra cele 7 grade de afara şi de a uita de ploaia rece.

 

INGREDIENTE

Pentru friptura:

  • O bucata pulpa de porc (capacul pulpei) aprox.1 kg
  • Sare,piper,pudra de ghimbir
  • Boia dulce de ardei
  • Ulei
  • Sos de soia
  • Rozmarin proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu

Pentru cartofii aurii:

  • 1 kg cartofi
  • Ulei de masline
  • Sare,piper,boia
  • Usturoi granulat
  • 2 linguri malai fin macinat
  • Rozmarin pudra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc cu cartofi aurii:

 Friptura se condimenteaza,se pune sosul de soia si o crenguta de rozmarin.Se acopera cu o folie si se lasa la frigider.Eu am lasat pana a doua zi.

A doua zi am pus putin ulei intr-o tava,am asezat carnea,am pus usturoiul zdrobit si taiat,apoi vinul si o cana de apa sau supa de legume.

Se pune la cuptor aproximativ o ora si jumatate.Asta poate depinde atat de cuptor cat si de carne.

Din cand în cand mai intoarceti carnea sau mai completati lichidul daca a scazut prea mult.

Cartofii îi curatam si-i taiem felii groase.Punem peste ei 2 linguri ulei de masline.Amestecam condimentele si presaram si faina de malai.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam cartofii.Punem tava in cuptor aproximativ 40 de minute pana cand sunt moi in interior  si crocanti la exterior.

Am servit cu o salata de cruditati,dar ar fi mers si cu o salata de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc cu cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

diaconta 1

11.04.2012, 13:05

Gaby,n-ar fi rau un tauras
ia zi ,pe cine vrei sa-mi oferi?

krinakrina 1

13.04.2012, 23:34

cartofii la mine, da?

diaconta 1

13.04.2012, 23:37

Krina,carnita nu-ti place?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet haiducesc