Friptura de miel

de nico15 in Oaie, 6 Noi 2010 | 7098 vizualizari

 

Friptura de miel tocmai buna de preparat de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de carne de miel
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 1-2 linguri de miere
  • 4-5 lingurite de hrean
  • sare, piper,
  • ulei
  • 1-2 cani de vin rosu
  • 2 catei de usturoi

Marinada:

  • 1 cana de vin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • piper, sare
  • 1 lingura de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:


Se pregateste marinada: se taie ceapa solzisori se zdrobeste usturoiul, se sareaza si pipereaza se unge carnea cu ulei si se adauga vinul, se lasa peste noapte pentru a trage toate aromele.

Dimineata, se va unge tava, se scoate carnea din marinada, marinada se arunca. Se va pune carnea in tava se vor face mici incizii in care se vor introduce lamele de usturoi taiate fin, carnea se unge cu putina miere, se toaca restul de ceapa si usturoi verde precum si ceilalti doi catei de usturoi, se adauga peste carne si tava se sareaza, pipereaza si se pune restul de vin, se va da la cuptor. Dupa 15 minute adaugam si o cana de apa si se continua coacerea.


Dupa alte 30 de minute de scoate tava se mai ung bucatile de carne si coastele de miel cu miere si pe fiecare bucata de carne se adauga cate o lingurita de hrean ras(cumparat din comert), se se da din nou la cuptor 15 minute, se verifica daca carnea este facuta dupa care se scoate de la cuptor si se poate servii.

Pofta buna! Preparati aceasta retete de Pasti si nu veti da gres!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor