Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz

de mamidesara in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2010 | 14365 vizualizari

 

O fripturica clasica, la cuptor, cu un mujdei de usturoi si rosii proaspete si cu garnitura de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpite de iepure
  • 4 cartofi potriviti ca marime, de preferat cu coaja rosie
  • 1 rosie mare, carnoasa
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare, piper, dupa gust
  • 50 ml vin alb
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert, cu tot cu coaja. Intre timp se pun pulpitele la marinat intr-un castronel cu sare, piper, foile de dafin si 50 ml de vin alb si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa cam 20 minute, timp in care facem un mujdei de usturoi gros, ca maioneza, in care adaugam la sfarsit rosia taiata cubulete, fara pielita. Mujdeiul facut astfel e delicios, iti vine sa il pui pe paine!!

Cand cartofii s-au fiert, ii scoatem si ii curatam calzi si ii punem intr-o tava unsa cu putin ulei, taiati in patru. Adaugam si pulpitele marinate, stropim cu sosul marinat si cu putin ulei, saram si piperam dupa gust si acoperim tava cu folie de aluminiu. Dam la cuptor, unde va sta cam 45 de minute. In ultimele 10 minute indepartam foaia de aluminiu si punem mujdeiul de usturoi roz. Mai lasam putin la cuptor, apoi putem servi pulpitele alaturi de o salata de varza alba. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

dublati cantitatile daca vreti mai mult de 2 portii

2

daca doriti, marinati carnea de iepure un timp mai indelungat, fripturica va fi astfel mai frageda.

3

daca nu aveti vin alb pt marinat, folositi un paharel de otet de mere diluat cu apa si putin zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Legume cu coasta de porc la cuptor