Friptura de fazan

de ramo_cata in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2009 | 39110 vizualizari

 

hmm o delicatese...este o reteta simpla si ff gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 fazan 
  • 1 pahar vin rosu
  • piper macinat
  • sare
  • foi de dafin
  • ienibahar macinat
  • 3 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi  
 Garnitura:
  • cartofi prajiti
  • ciuperci intregi 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de fazan:

De dimineata pe la ora 10 am spalat fazanul,l-am sters de apa,l-am sarat,l-am piperat,ienibaharat si l-am pus intr-un vas cu vinul rosu ..l-am lasat la fezandat ,in frigider pana la ora 17...

 

Am pus fazanul  intr-un vas de yena impreuna cu sosuletul in care a stat la fezandat si cu cateva foi de dafin si cele 3 linguri de ulei si l-am bagat in cuptorul deja incins ...vasul de yena l-am acoperit cu folie de aluminiu..l-am tinut acoperit cam o ora dupa care am indepartat folia.usturoiul l-am pisat,am adaugat sare si putin ulei ,am frecat pana a devenit o pasta si l-am adaugat peste fazan...din cand in cand am stropit fazanul cu sosul din tava pana cand acesta a capatat o culoare aurie.

Garnitura: cartofi prajiti ,castraveti murati si ciuperci la cuptor...ciupercile le-am pus intr-un vas de yena,in fiecare ciupercuta am pus sare,piper si un strop de ulei de masline..le-am dat la cuptor circa 30 minute...

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de fazan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ramo_cata 1

29.12.2009, 00:35

anca de cand am mancat si eu mai tanjesc dupa inca unul...pana atunci raman cu privitul si inghititul in sec...

van_de_art 1

12.02.2010, 16:22

buna rau carnea de fazan

Dana Cristea - pusikmea 1

05.04.2010, 17:14

si eu am papat odata, la inceput am zis k nu o sa-mi plakk, dar e f bun

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Fazan la cuptor