Nu va spun nimic :))))))...va las sa incercati reteta cand o sa puteti si dupa.... va astept cu impresii...de la cald desigur!
Numar de portii...multe! :)))) Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa rosie tocata cu usturoiul tocat si cimbrul uscat iar la final praful de turmeric.( 3 sau 4 minute)
Se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa verde, morcovul si ardeiul capia.
Intr-un vas mare se pune carnea tocata si peste ea, ceapa cu usturoiul pe care le-am sotat si racit,, ouale, fulgi de ovaz, sarea, apa minerala, mustarul, sucul de rosii si ardei, piperul. Se amesteca sa se omogenizeze bine compozitia.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt , se aseaza compozitia, se niveleaza si se coace la cuptorul incins la 180 de grade timp de o ora. Este posibil in functie de cat de bine este rumenita friptura sa mai fie nevoie de inca 10 sau 15 minute.
Se taie fara probleme calda si se portioneaza cum doriti.
Se poate servi la masa la aperitiv, mai ales la masa pascala sau la felul principal alaturi de piure de cartofi sau de legume...merita probata! Mancati cu incredere!