Friptura de antricot cu cartofi la cuptor

de gugugh in Vita, 9 Dec 2010 | 7851 vizualizari

 

fff buna

 

INGREDIENTE

  • antricot de manzat
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 cepe mai mici
  • 2 frunze dafin
  • 3-4 boabe piper
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 linguri suc rosii sau ketchup
  • 1 pahar vin
  • 2 cani apa calda
  • cartofi pt copt
  • putin cimbru
  • sare
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • 4-5 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de antricot cu cartofi la cuptor:

Antricotul se spala se usuca cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei ff incins (dar nu f mult ulei) cate 5 minute pe fiecare parte.

Curatam morcovul si il taiem fasiute dar mai grosutze, ceapa solzisori mai mari.

intr.un vas , eu am folosit de yena, punem morcovul , ceapa, cimbrul, usturoiul( tb doar strivit), boabele de piper si foile de dafin si deasupra antricotul prajit in prealabil, sucul de rosii sau ketchup.ul si cele 5 linguri rase de ulei. Turnam apa fiarta  si la cuptorul preincalzit.

lasam sa se patrunda bine carnita , o mai intoarcem din cand in cand si cand a scazut jumate din sos, punem si vinul si lasam sa scada sa ramana un sos mai consistent.

cartofii ii curatam , spalam si ii taiem rondele mai grosutze, punem intro tava putin ulei , cartofii, sa nu fie in strat  prea gros, sare putin piper si 2-3 catei usturoi zdrobiti si al cuptor cu ei pana sunt gata.

 

TIPS-URI

1

reteta era cu o singura cana de apa calda eu am pus 2 in reteta ca sa iasa mai fraged antricotul.

2

tava in care facem cartofii tbsa fie de teflon ca sa nu se lipeasca cartofii

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de antricot cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

LUK 1

09.12.2010, 23:55

cam cat timp ai lasat carnita la cuptor?arata bine si cred ca are o aroma...super

gugugh 1

10.12.2010, 07:31

pai am lasat ceva ca sa se patrunda bine , vreo 2 ore dar aroma a fost super ...

lilik 1

10.12.2010, 15:45

delicios

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc cu carne de vitel