,,Retete inspirate de toamna"
De aceasta data m-am hotarat sa ascult sfatul Adinei si nu am regretat https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-mistret-9146.html. Am folosit carnea de mistret tanar fara sa o mai pun la marinat. Pacat sa mai chinui o carne frageda cu marinarea. Eu am folosit zaatar, usturoi, putina sunculita afumata si uleiuri aromate in plus.
1
Imi place mult gustul echilibrat al zataarului, il folosesc la orice preparate la care merge cimbrul. Despre zataar :https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/
2
Usturoiul prea prajit va da un gust amar mancarii, deci se scoate din tigaie dupa ce imprumuta aroma unturii incinse.
3
Carnea de mistret se usuca mai repede la cocere. Pentru a fi mai frageda folositi untura proaspata de porc domestic.
4
Un vin rosu sec este alegerea potrivita pentru friptura de mistret.