Frigarui – vedetele verii

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2010 | 5877 vizualizari

 

Azi am vrut un pranz lejer asa ca mi-au venit in minte frigaruile, sunt minunate sub toate formele si combinatiile, simple, cu salata sau cu un carfot copt , langa gratare si bauturi racoritoare reci….frigaruile sunt clar vedetele verii.

 

INGREDIENTE

  •   Avem nevoie de :
  • 200 grame carne de porc taiata cubulete mici, 
  • 200 grame ficat de pui taiat la fel bucatele mici,
  • cateva jumatati de rondele de dovlecel verde ( zuchinni),  
  • cateva patrate de ceapa,
  • ardei capia taiat tot asa patrate,
  • sare,
  • piper.

Eu am marinat carnea  inainte intr-un amestec facut din

  • o lingura ulei de masline Bio,
  • o lingurita de RAZ EL HANOUT un condiment al orientului in care regasim ( curcuma, chimen, sare, piper de cayenne, fenicul, coriandru, ghimbir, usturoi ….ador condimentul asta la tot ce inseamna carne de gratar) 
  • un varf de cutit de boia.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui – vedetele verii:

Preparare: pregatim carnea si legumele taindu-le cubulete  si patrate mici.

 Cu rabdare si drag   infigem  alternativ carnea si legume pe bete, eu am avut niste bete de bambus pentru frigarui, puteti sa folositi orice fel de bete de bambus sau de metal.

Le-am prajit pe grill pe foc mic, intorcandu-le cu grija sa nu se arda . Daca erau facute la padure la gratar era si mai bine dar nu ne-am incumetat azi ca vremea nu a tinut cu noi. Au iesit minunate , aromate si fragede  le-am servit cu o salata  lejera si cu cateva rondele de bagheta prajite. Abia astept sa le fac din nou .

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui – vedetele verii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume