Mâncare rece de iepure cu măsline

de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne, 31 Mai 2011 | 30798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg ceapă
  •  carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuraş, dacă se poate numi aşa)
  •  200 ml ulei
  •  300 gr măsline
  •  4-5 linguri sănătoase de bulion 
  •  sare, piper, dafin, delikat

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare rece de iepure cu măsline:

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se inmoaie puţintel, cam o oră. Apoi se scoate si se prăjeşte puţin pe ambele părţi în ulei incins.

Ceapa se taie rondele, julliene se zice?....deci se taie rondele si se pune la călit în 300 ml ulei încins. Se tot învărte în oala, având grijă să nu se ardă ceapa ci doar să  se înmoaie, şi să capete o culoare aurie. Se lasă aşa la foc mic cam 30-40 minute, după care se pune apă cât să o cuprindă bine şi se lasă să fiarbă la foc înăbuşit 2 ore. Când ceapa s-a transformat într-un sos se adaugă bulionul, frunza de dafin , citeva boabe de piper şi se mai lasă la fiert încă vreo 10-15 minute. Apoi se adaugă carnea şi măslinele şi se mai lasă vreo câteva clocote.   Se poate consuma şi caldă...dar...adevărata savoare a acestei mâncări este atunci când e rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare rece de iepure cu măsline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

ieri la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet si muschiulet de porc umplut