Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se inmoaie puţintel, cam o oră. Apoi se scoate si se prăjeşte puţin pe ambele părţi în ulei incins.
Ceapa se taie rondele, julliene se zice?....deci se taie rondele si se pune la călit în 300 ml ulei încins. Se tot învărte în oala, având grijă să nu se ardă ceapa ci doar să se înmoaie, şi să capete o culoare aurie. Se lasă aşa la foc mic cam 30-40 minute, după care se pune apă cât să o cuprindă bine şi se lasă să fiarbă la foc înăbuşit 2 ore. Când ceapa s-a transformat într-un sos se adaugă bulionul, frunza de dafin , citeva boabe de piper şi se mai lasă la fiert încă vreo 10-15 minute. Apoi se adaugă carnea şi măslinele şi se mai lasă vreo câteva clocote. Se poate consuma şi caldă...dar...adevărata savoare a acestei mâncări este atunci când e rece.