Un antreu delicios si rafinat. Veti avea succes.
Va trebuiesc 2 creveti si o scoica saint jacques pentru o frigaruie.
Sosul cu avocado care le acompaniaza se numeste « DIP » .
Termenul vine de la verbul englez care inseamna "cufunda".
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/frigarui-de-creveti-si-scoici-saint.html
Pentru 12 frigarui:
Pentru dip:
Pregătiți scoicile daca sunt proaspete: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa.
Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Se pune la-ncazit untul. Cand este bine topit puneti scoicile, sarati si piperati. Le sotati intorcandu-le de cateva ori timp 5-8 minute.
Scoateti si dati deoparte.
Curatam creveții, lăsând doar coada. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.
În aceeasi tigaie punem la prajit usturoiul și ghimbirul. Adaugati creveții și le sotati pe fiecare parte.
Adaugati sosul de soia light și gatiti cam 3-5 minute (depinde daca sunt cruzi sau fierti ).
Formati frigaruile: 2 creveti si o saint-jacques in mijloc. Dati deoparte.
Inainte de a servi, incalziti frigaruile. Serviti 2 frigarui calde si un dip rece de avocado pentru fiecare invitat. 'Cufundati' frigaruia in crema de avocado si serviti cu pofta.